Pagini

luni, 1 decembrie 2014

Design : Fabrique Cafe

                                            Neata si La multi ani Romania!
Aseara am adormit cu gandul si intentia ca azi, fiind zi libera, slava Domnului :)), voi face multe lucruri. Aveam in plan sa ies la cumparaturi, sa fac ordine, sa fac baked apple chips...dar ce sa vezi, ninge si cum tot romanul e dat peste cap de acest fenomen neasteptat in luna decembrie, mi-a ingropat undeva adaaanc si mie pana si ultima dorinta de a mai face ceva din mai sus numitele, evident lenesa din mine are inca o data pretext.
Dar nu-i nimic, macar fac ceva productiv, research in materie de design.
Langa geam, infofolita in patura mea pufoasa si cu un ceai de portocale langa mine, sa nu mentionam si borcanul cu biscuiti, hihihi, am descoperit o cafenea suuper draguta, in deja cunoscutul stil nordic, pe care stiti bine ca il studiez intens.
Este in Suedia, Stockholm mai exact si este o cafeanea-patiserie, ca si asta stiti deja ca ador, si ca imi doresc sa urmez niste cursuri de patiser, in Franta of course :))dar iar deviez de la subiect ca intodeauna.
Este decorata in stilul scandinav, cu influente de design industrial, are aspect de hala, o sa vedeti faianta alba de pe pereti si constructia extrem de simpla a interiorului cu otel, lemn si metal.
Este in intregime bazata pe alb, negru si argintiu, caldura fiind data de piesele din lemn care mai indulcesc un pic decorul.
Ceea ce indulceste si mai mult decorul sunt produsele de patiserie, o gama variata de produse de panificatie, covrigi cu cardamon sau scortisoara,  prajituri si sucuri naturale. Aroma din interior este intretinuta de diferite sortimente de cafea sau de ceai.













Imi place imbinarea etajului din metal negru, scara, tabla de scris, cu podeaua in alb-negru si forme geometrice si cu lampile negre de care stim deja ca sunt punctul forte in decorul scandinav.
Lumina calda si difuza se potriveste perfect cu tejgheaua si galantarele din lemn. Scaunele simple si rigide dau interiorului aspect de fabrica iar cele roz de la intrare certifica faptul ca este o patiserie francais tres chic in inima Stockholm-ului.







Inca un loc minunat pe lista mea, sper ca si pe lista voastra :)

Have a wonderful day si...Love ur home!C

Sursa foto : www.pinterest.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu